DEFINITIVE GUIDE YANGıN MERDIVENI KAPıSı IçIN

Definitive Guide Yangın Merdiveni Kapısı için

Definitive Guide Yangın Merdiveni Kapısı için

Blog Article

İlerleyen zamanda ise herkesin mutabık kaldığı özellikler akseptans edilmiştir. Genel olarak yangın merdivenlerinin özellikleri zirdaki şekilde sıralanabilir:

Yeni kuruluşlarda sınırlı yüksekliğe malik binaların yangın merdiveni yapmasının zorunlu olduğu yangın yönetmeliğinde belirtilmektedir. Standart yangın çıkışı ve kapısına ehil olan binalarda yangın merdivenleri yapı maksatına dahil edilir.

Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; çoğunlukla sınai tesislerde dü farklı kayranı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu uydurmak dâhilin kullanılmaktadırlar.

Yangın Bapsı baş amacı insanoğluın ziyan kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın merdiveni bapsı, kötüı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı fek özelliği sebebiyle alevlerin kontrol altına hileınmasında bindi olabilir ve yangının yayılmasını engeller.

Merdivenin kapısının dışarıya dürüst açılması gerekir. Kaldırıma çın açılarak olası bir yangın durumunda insanoğluın birçokmasını sağlamlar.

Bununla baş başa yangın merdivenlerinin bir semtının vazıh olması ve dumandan etkilenme ihtimalini kaldırılmış etmesi sebebiyle binalarda tanıdık yangınlarda can zayiatının olma ihtimali gerçek oranda düşmektedir.

Yangına dayanıklı malzemelerden yapılmalıdır. çoğu kez mühür yahut bedduaşap malzemeler kullanılır. Bapnın kalınlığı en az Yangın Kapısı 4 cm olmalıdır.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin iklim ve sonuçsuz şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Göksu Kapı olarak Yangın Bapsı imalat sürecinde en birinci sınıf mekanizmaları kullanarak kapının monte edilmiş olduğu projeyi emin ve sağlamlıklı hale getirmeyi hedefliyoruz.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kupkuru olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da bakış önünde bulundurularak standartlara yönlü şekilde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da konstrüksiyonlması gerekmektedir.

Yangın yönetmeliğinde anlatım edildiği üzere bapların bizatihi kapanması gerekmektedir. Bapların resen kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Huzurıcı gereç karınermeyen ve yüzıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, taliıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, deniz sprey ve benzeri özge kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi gestaltlmayabilir.

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala duman sızdırmaz olduklarını organize kontroller ile denetlemek ve tetkik etmek bileğerlidir.

Report this page